Het Huis Gemaakte Chocolade Kookboek (Paperback)

Het Huis Gemaakte Chocolade Kookboek By Chloë Vos Cover Image

Het Huis Gemaakte Chocolade Kookboek (Paperback)

$44.97


Special Order—Subject to Availability
(This book cannot be returned.)
Geschiedenis van chocolaatjes


Voordat je in een zachte, rijke melkreep bijt, moet je weten dat de chocolaatjes niet altijd zo'n zoete traktatie waren. Ze waren traditioneel een bitter drankje. Chocolade werd oorspronkelijk gevonden in de tropische regenwouden van Midden-Amerika.


  • Chocolade werd verbouwd door de Meso-Amerikanen en de oude stam geloofde dat chocolaatjes mystieke krachten bevatten. Het stond ook bekend om zijn lustopwekkende eigenschappen en spirituele kwaliteiten. De cacaoboon werd aanbeden door de Maya's. En ze waren alleen voorbehouden aan de edelste hoogwaardigheidsbekleders, heersers, krijgers en priesters. Het was ook een vorm van valuta in de Maya-regio.


In 1828 werd de cacaopers opgericht. Deze machine zou de cacaoboter en cacaopoeder van de cacaobonen scheiden. In 1887 besloot een Zwitserse chocolatier om melk in het brouwsel te doen. Hij was op zoek naar een manier om de melkchocolade lang te bewaren en zo werd melkchocolade in de wereld ge ntroduceerd. Vanaf dat moment waren chocolaatjes gemakkelijk beschikbaar voor de massa. Met marketing en meer productie waren chocolaatjes nu een delicatesse waar iedereen van kan genieten.

Product Details ISBN: 9781837625215
ISBN-10: 1837625212
Publisher: Chloe Vos
Publication Date: September 6th, 2022
Pages: 244
Language: Dutch