Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΕΙΠΝΑ ΣΟ& (Paperback)

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΕΙΠΝΑ ΣΟ& By Κυριακ&#94 Cover Image

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΕΙΠΝΑ ΣΟ& (Paperback)

$43.99


Not On Our Shelves—Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)

Το σούσι είναι ένα πολύ διάσημο πιάτο που προέρχεται από την παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα. Αυτό το πιάτο καταναλώνεται συχνά ως σνακ. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πιάτων σούσι που παρασκευάζονται από διαφορετικούς επαγγελματίες σεφ σούσι. Το σούσι είναι στην πραγματικότητα ένα πιάτο από λευκό ρύζι μαγειρεμένο σε ξύδι ρυζιού και σερβίρεται μαζί με διαφορετικούς τύπους επικαλύψεων.


Υπάρχουν ποικιλίες επικαλύψεων που χρησιμοποιούνται, όπως ωμό ή μαγειρεμένο ψάρι ή κάποια άλλα θαλασσινά και διάφορα λαχανικά επίσης. Αυτό είναι το παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο και παρασκευάζεται με διαφορετικούς τρόπους, αλλά σε κάθε είδος χρησιμοποιείται μόνο κοντόκοκκο λευκό ρύζι.


Μετά το μαγείρεμα του ρυζιού δίνεται ένα μείγμα ζάχαρης, αλατιού και ξιδιού και μερικές φορές προστίθεται και σάκε για να πάρει κάποια διαφορετική γεύση. Στη συνέχεια το καρύκευμα γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου για να δώσει περισσότερη γεύση. Υπάρχουν διάφορα είδη σούσι στα εστιατόρια που σερβίρονται με ποικιλία επικαλύψεων και γέμιση. Ειδικά τα ψάρια βαθέων υδάτων, όπως ο τόνος και ο σολομός, προτιμώνται από τους περισσότερους επαγγελματίες σεφ του σούσι για να χρησιμοποιηθούν ως επικάλυψη. Μερικά από τα άλλα είδη ψαριών όπως το σκουμπρί, το snapper και το yellowtail χρησιμοποιούνται επίσης για να φτιάξουν ένα τέλειο πιάτο σούσι.


Τα ρολά σούσι είναι επίσης πολύ διάσημα και απαιτούν φύκια nori να τυλιχτούν και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως σνακ. Αυτά τα σνακ είναι αρωματισμένα σε teriyaki, το οποίο σερβίρεται με πάστα χρένου που ονομάζεται πάστα wasabi, θαλασσινό αλάτι και μερικά φρυγανισμένα σουσάμι γνωστά και ως gomashio, σάλτσα σόγιας και τουρσί τζίντζερ. Υπάρχουν μερικά παραδοσιακά σούσι μπαρ που σερβίρουν πράσινο τσάι με το γεύμα σούσι και υπάρχουν μερικά που σερβίρουν κρασί σακέ. Το Sake είναι ένα πολύ δημοφιλές κρασί που παρασκευάζεται με ρύζι και σερβίρεται ζεστό το χειμώνα

Product Details ISBN: 9781805426653
ISBN-10: 1805426656
Publisher: Not Avail
Publication Date: January 10th, 2023
Pages: 240
Language: Greek, Modern (after 1453)