СТРАХОТНАТА ПИЦА (Paperback)

СТРАХОТНАТА ПИЦА By Дона М&#10 Cover Image

СТРАХОТНАТА ПИЦА (Paperback)

$54.47


Not On Our Shelves—Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)
Пицата е плосък, отворен пай от италиански произход, състоящ се от подобна на хляб кора, покрита с подправен доматен сос и сирене, често гарнирана със солени меса и зеленчуци. Традиционно пицата се класифицира по дебелина, форма и платформа за сглобяване.

Категоризиране на пици
A. Дебелина на кората Пицата се предлага във варианти с тънка, средна и дебела кора. Количеството тесто е основният фактор, който влияе върху дебелината на кората. Размерът на покачването обаче също играе роля. Тестото, което е недостатъчно втасало или прекалено втасало, или е изравнено преди печене, има тенденция да произвежда по-тънка кора от тази, която е оставена да втаса (или да втаса) до оптимално ниво след разточване и преди печене.
B. Форма Пиците също се класифицират по форма - а именно кръгли и правоъгълни. Пицата, която се приготвя в правоъгълна тава, понякога се нарича пица "италианска пекарна" - мястото, откъдето произлиза. Кръглата обаче е най-често срещаната форма в пицариите, вероятно защото се прави най-лесно. Има и специални форми, като пица във формата на сърце, която е вечна любима пица за Свети Валентин.
C. Сглобяване Пиците също се класифицират според платформата, на която са сглобени. По принцип има три pan, screen и peel (или paddle) - известни съответно като пица на тиган, пица на сито и пица на огнище. Пан пица се нарича още пица с дълбоко блюдо и пица с тиган. Пиците с по-дебела кора обикновено се правят в тиган, докато по-тънките често се сглобяват върху сито или кора. Когато се прави на кори, пицата се пече директно върху огнището или плочата на пещта. Вариант на пица, изпечена на огнище, включва приготвяне и печене на пицата върху незагоряща хартия, обработена със силикон
Product Details ISBN: 9781805420361
ISBN-10: 1805420364
Publisher: Not Avail
Publication Date: November 8th, 2022
Pages: 348
Language: Bulgarian