НАЈДОБРАТА ДОМАШНА ПИЦА (Paperback)

НАЈДОБРАТА ДОМАШНА ПИЦА By Зоран &#10 Cover Image

НАЈДОБРАТА ДОМАШНА ПИЦА (Paperback)

$54.47


Not On Our Shelves—Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)
Пица е рамна пита со отворено лице од италијанско потекло, која се состои од кора слична на леб, прелиена со зачинет сос од домати и сирење, често украсена со солени месо и зеленчук. Традиционално, пицата се класифицира по дебелина, форма и платформа за склопување.Категоризирање на пиците


A. Дебелина на кора Пицата доаѓа во верзии со тенка, средна и густа кора. Количината на тестото е главниот фактор што влијае на дебелината на кората. Сепак, износот на пораст, исто така, игра улога. Тестото што е или недоволно нараснато или прераснато, или пак е сплескано пред печењето, има тенденција да создаде потенка кора од онаа што е дозволено да нарасне (или докаже) до оптимално ниво по виткањето и пред печењето.


B. Облик Пиците исто така се класифицирани по форма - имено, тркалезни и правоаголни. Пицата што се прави во правоаголна тава понекогаш се нарекува пица "италијанска пекара" - местото од каде што потекнува. Сепак, кругот е најчестиот облик во пицериите, веројатно затоа што е најлесно за правење. Постојат и специјални облици, како што е пицата во облик на срце, која е повеќегодишен омилен ден на вљубените.


C. Собрание Пиците исто така се класифицирани според платформата на која се склопуваат. Во основа, постојат три тава, екран и кора (или лопатка) - познати како пица од тавче, пица на екран и пица печена на огниште, соодветно. Пица од тавче се нарекува и пица со длабоко јадење и пица со тава. Пиците со подебела кора обично се прават во тава, додека потенките често се собираат на екран или кора. Кога се прави на кора, пицата се пече директно на огништето или на палубата на рерната. Варијација на пица печена на огниште вклучува правење и печење на пица на хартија обработена со сили

Product Details ISBN: 9781783575176
ISBN-10: 1783575174
Publisher: Not Avail
Publication Date: March 13th, 2023
Pages: 344
Language: Macedonian